Salt-turnén fortsätter

Kom och rocka loss tillsammans med oss någonstans i Sverige våren 2016. Kolla denna video hur det kan se ut. Klubben/restaurang Katalin i Uppsala bjöd oss på en fantastisk kväll i slutet på januari. (Videofilmning & redigering: Johan Waltari)

Skivan släppt och turnén är igång.

I fredags den 23 oktober släppte vi vårt femtonde album SALT. Premiärspelningen för albumet och vinterns turné var på Debaser Strand i Stockholm vilket blev ett rackarns bra startskott för framtiden. Bandet är nöjda och glada för spelningen även om det var väldigt mycket nerver inför det hela. Hittills har vi bara fått bra recensioner för både skivan och för premiärhelgens gig så nu kör vi på med fullt ställ.

Singelsläpp SALT

Charta 77 - Salt - Singel

Charta 77 – Salt

Idag har vi släppt första singeln från kommande fullängdaren SALT. Första låten ut heter just Salt och är första spåret på skivan som kommer ut i formaten digitalt (Spotify, iTunes, WIMP mm), CD samt självklart vinyl.  Datum för albumrelease är 23:e oktober.

Dagens singelsläpp kan ni hitta på bl a Spotify: Charta 77 – Salt

Ni kan förhandsbeställa albumet på Indiestry: Charta 77 – SALT

Lyssna och köp!

Ytterligare spelningar klara

Nu är det klart med ytterligare fem spelningar i jan och februari. Dessa spelningar gör vi tillsammans med fantastiska bandet Strindbergs.

Ytterligare datum kan tillkomma. Se vår giglista!

Vinterturné 2015

Nu börjar datum för hösten och vinterns spelningar vara klara. Tio stycken spelningar innan jul presenteras nu på vår giglista. Fler datum är på gång till jan-feb.

Ny skiva och turné

Vi kommer inom kort presentera turnéplanen för vinterns tjog med spelningar runtom i Sverige. Med oss i bagaget kommer vi ha vår alldeles nya skiva SALT som släpps i slutet av oktober. Mer info kommer.

Turbulens i Charta 77

Den sista tiden har varit väldigt turbulent i Charta 77 lilla värld och detta har till slut resulterat i följande.

Johnny Smedberg och resterande bandet går skilda vägar. Detta på grund av för stora musikaliska motsättningar. Detta har på intet sätt varit ett lätt beslut men när alternativet hade varit att helt lägga ner bandet valdes denna lösning.

Saknaden av Johnny i Charta kommer att vara stor och han har varit en väldigt betydelsefull medlem i 32 år. Vi kommer att lösa kommande spelningar med tillfälliga ersättare och tar inte in någon permanent medlem just nu.

Slutförandet av vårt nya album fortsätter och skivan kommer att släppas som planerat i slutet på oktober.

Per, Mattias och Teijo

Tack för bilder!

Charta 77 vill ge ett stort tack till de två som har tagit bilderna som finns på första sidan här, Joel Öberg för bilder från skivbutiken Musikkällan samt gruppbilden, och till Anders Reitmaier för suveräna bilder från vår spelning på Kajskjulet i Halmstad, mars 2014.

TACK!

Singelsläpp 27/3 – Någonting inom dig

Den drabbar utan rättvisa, hänsyn eller urskiljning. Alla i bandet känner någon, eller några som har blivit eller är drabbade av det. Därför var det inte ett svårt beslut att säga ja när Rock mot Cancer frågade oss om vi ville ställa upp med en låt till deras projekt för att samla in pengar till forskningen om Cancer.

”Någonting inom dig” är en helt ny låt (alltså ingen skrivbordslådetömning). Alla inkomster från denna låt går oavkortat till Cancerfondens konto, dvs att varje gång någon lyssnar på någon streaming tjänst som t.ex. Spotify så slussas ca 0,04 :- vidare. Väljer man att handla låten online t.ex via Amazon eller iTunes så går 100% av summan till projektet. Låten kommer även att vara med på skivan ”Rock mot Cancer” som släpps april-maj.

någontinginomdig

Rock mot Cancer är ett välgörenhetsprojekt till förmån för Cancerfonden. Det kommer att arrangeras olika sorters konserter på olika ställen men där alla inkomster kommer att gå oavkortat till Cancerfonden. Man kan stötta detta projekt genom att sätta in pengar eller genom att komma på konserterna och genom att hjälpa till att sprida detta till alla era vänner.

Man kan sätta in pengar på följande sätt: Klicka på denna länk för att komma till Rock mot cancer egna sida på cancerfondens hemsida för att sätt in pengar genom din internetbank, ditt betalkort eller sms.

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=6060

Bakom detta projekt ligger Peter Knutsson och han startade denna insamling när hans mamma var cancersjuk för att det var ett bra sätt för mig att känna att jag gjorde något mer än bara stötta henne som son. Tyvärr förlorade hon sin kamp mot cancer den 28/3 2012. I Januri 2014 fick även hans pappa cancer och pappa förlorade sin kamp den 27/3 2014, så nu gör han detta i deras minne och för alla andra som drabbas av denna fruktansvärda sjukdom.

Har ni frågor eller vill hjälpa till på något sätt så kan ni maila till rockmotcancer@gmail.com

Spelningar våren 2015

Vi har blivit bokade för några spelningar nu till våren. Se spellistan och kolla in vår Facebook-sida för mer info.